Profiel Max & Summer

max en summer

max en summer1

Summer.
Een lieve vriendin die ik nog van vroeger ken, Mariska, schonk mij Summer.
Zelf is ze dol op haar, maar weet hoe blij ze mij en Max maakt hiermee én heeft het vertrouwen in mij dat ze natuurlijk een top leventje zal gaan krijgen.

Bijzondere bijkomstigheid, Mariska heeft mijn vader gekend. In een periode dat ze het nodig had, heeft hij haar raad gegeven over keuzes maken in het leven. Voor haar heeft dit gesprek een grote invloed gehad en heeft haar gebracht waar ze nu is. Heel trots op haar en stiekem ook op mijn overleden papa die hierin een rol heeft mogen spelen.
De komst van Summer voelt als een hemels kado.

Summer is in tegenstelling van de rest van de diertjes nog jong en fit (ze is van 2010).Ze heeft alleen chronische diarree,waardoor ze,net als haar maatje Max, een speciaal voer-program krijgt.

Zij is inmiddels de grote liefde van senior en patiëntje Max, wiens leventje nóg rijker is geworden,sinds haar aanwezigheid.

 

 

Mijn chronisch zieke pony Max.

Hij (geboren in 1987) heeft vanaf zijn 10e jaar chronische hoefbevangenheid, mede veroorzaakt door de ziekte van Cushing.

Max krijgt al lange tijd medische behandeling en ik begeleid hem met homeopathische middelen en medicatie,waardoor hij nog steeds vrolijk door het leven kan huppelen.

Max heeft ook speciale schoentjes.
Als hij last heeft van zijn voetjes, kan hij daardoor heerlijk verder wandelen.
Al meerdere malen keek hij de dood in de ogen,maar zeldzaam sterke,levenslustige Max wil maar één ding,genieten van ‘t leven.
Zeldzaam mooi om te zien!