Nieuws & updates

10-11-2018 Zen houdt het in de gaten

Senior Zen (15 jaar) houdt alles in de gaten.
Onlangs had ze een dip.
Zen heeft een erg verhoogde schildklierfunctie, waarvoor ze medicatie krijgt en deze ziekte onder controle is.
En toch was ze wekenlang niet de oude zennende Zen.
Door de drukte omtrent de verhuizing en alles wat daarbij komt kijken is het onmogelijk voor mij de dieren dezelfde aandacht te geven zoals ze gewend zijn.
En daar wrong de ‘schoen’ vond lieve, aanhankelijke Zen.

Inmiddels gaan we weer samen ponies uit de wei halen, waarbij ze heerlijk op mijn schouder hangt en krijgt ze zoveel mogelijk liefde tussendoor, net als de andere diertjes.
S’nachts kruipt ze weer dicht tegen me aan en spint van geluk.
Zen is weer helemaal zen.

De verhuisdatum is trouwens verzet, we mogen iets langer blijven, wat erg welkom was om alles op orde te krijgen op de nieuwe locatie én te verhuizen met alle spullen.
Als alles volgens plan verloopt verhuizen alle dieren op 27 november, wordt vervolgd.

8-11-2018 Robijntje, de kleine genietende koninging

Mijn kleine genietende koningin. 🙂

Mijn kleine genietende koningin. 😊 Robijntje ( ex- labpoesje) brengt mij tussen de drukte door iedere keer weer in een roes.Een roes waarin ik even door laat dringen hoe dromen uit mogen komen als je daarin blijft geloven.En in dat geloof blijft vasthouden aan je eigen kracht en de liefde voor elkaar.Anderhalf jaar geleden was mijn grote vriendinnetje terminaal verklaard en de toekomst van de Achtste Hemel zo onzeker.Samen door diepe dalen gegaan, maar zie ons nu. 😊Robijntje, zo trots op je, dankjewel voor je onbegrensde liefde en steun!Voor wie haar bijzondere verhaal niet kennen: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/profielrobijntje/

Geplaatst door Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel op Donderdag 8 november 2018

Mijn kleine genietende koningin.
Robijntje ( ex- labpoesje) brengt mij tussen de drukte door iedere keer weer in een roes.
Een roes waarin ik even door laat dringen hoe dromen uit mogen komen als je daarin blijft geloven.
En in dat geloof blijft vasthouden aan je eigen kracht en de liefde voor elkaar.

Anderhalf jaar geleden was mijn grote vriendinnetje terminaal verklaard en de toekomst van de Achtste Hemel zo onzeker.
Samen door diepe dalen gegaan, maar zie ons nu.

Robijntje, zo trots op je, dankjewel voor je onbegrensde liefde en steun!
Voor wie haar bijzondere verhaal niet kennen: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/profielrobijntje/

 

6-11-2018 De vaste vrijwilligers

Onlangs een wandel-uitje gehad met mijn lieve vaste vrijwilligers, met een gezellig bakkie na.
Op deze manier wil ik ze bedanken voor een bijzondere fijne tijd…

Lieve schatten, het is zo raar zo intens met elkaar te werken nu, met de wetenschap dat het allemaal anders wordt binnenkort.
De gekte omtrent de verhuis en alles daarom heen geeft amper tijd voor emotie, maar sommige momenten daalt het bij mij.
Ik ben jullie zó dankbaar om alles wat jullie voor mij en de diertjes betekenen én voor mij persoonlijk.
Jullie hebben allebei vanaf dag één mijn hart veroverd en de hartjes van veel diertjes.
Ik weet dat de afstand veel zal veranderen in de toekomst, maar ik wens dat jullie hoe dan ook nog lange tijd in ons leven mogen zijn.
Ik hou van jullie.

Dank voor iedereen in ons kleine team die mij en de diertjes extra helpen in deze drukke tijd, jullie zijn goud! 

6-11-2018 Maandverloting portret huisdier

Weer een mooie verloting van Villa Robbedoessie.
Hieronder haar tekst:

Vanaf morgen een nieuwe MAANDLOTING. Dit keer weer een (mini)portret
van je eigen te kiezen huisdier. Else Kruls stelt haar creativiteit deze keer ter beschikking voor de dieren van Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel. We laten haar even aan het woord: “Ik ben Else Kruls,woon in Harlingen en kom uit Rotterdam waar ik de lerarenopleiding met als vak tekenen heb gedaan. Ik werk op verzoek,t ontwerpen van tattoos tegenwoordig wat minder omdat er steeds meer mensen komen voor n portret. Meestal omdat er een dierbare is overleden. Zo’n portret is voor mij n eer om te mogen
schilderen. Wel zwaar en intensief maar heel speciaal om n ander daar gelukkig mee te maken. Aquarel is dan wel m’n favoriete materiaal. Veel lichter en grappig om te doen zijn dierenportretten. Begon als n grapje voor vriend Pieter die 2 hondjes heeft. Die
heb ik geschilderd op kleine doekjes op n ezeltje. 3 bij 3 cm ongeveer. Aqruiltje op doek xxs .” Een kleinigheidje voor een groot(s) doel! Doet u mee? Lootjes zijn nog steeds €3,00 per stuk. We gaan ook nu weer voor de 100 loten!

5-11-2018 Chef controle Malley

Controle-team 😊

Han heeft 16 jaar gehamsterd in Haule en veel dierenverblijven waren aan vernieuwing toe, dus is er een grote afvalcontainer op het erf.Tijdens het selecteren is er goede controle! 😁(Marieke)

Geplaatst door Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel op Maandag 5 november 2018

Han heeft 16 jaar gehamsterd in Haule en veel dierenverblijven waren aan vernieuwing toe, dus is er een grote afvalcontainer op het erf.
Tijdens het selecteren is er goede controle!

 

4-11-2018 Vik naar de winterstallen

Lieve Vik is al verhuisd.
In verband met de tijdsdruk is hij tijdelijk naar een top plekje, waar hij goed verzorgd wordt en twee paarden-vriendinnen heeft, die hem vergezellen op stal.

En toch was het een bijzonder afscheid voor de Achtste Hemel-familie.
Vik keek vanuit de trailer nog even naar Han, Red keek emotioneel de trailer na tot deze uit het zicht was.
Het blijft bijzonder, de samenhorigheid in de Achtste Hemel. Gelukkig dat Han en alle dieren weer herenigd worden straks.

Voor wie Vik niet kennen: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/profielvik/

2-11-2018 Eindelijk is het zover..

Eindelijk is het zover. Met grote, grote dankbaarheid kunnen wij meedelen dat De Achtste Hemel een nieuwe locatie op een ideale plek heeft gevonden. De woonboerderij, met een mooi stuk rustig weiland en bomen eromheen, ligt in de Bourtange en is nu officieel door de Stichting gekocht. Álle dieren kunnen mee! Dit is een hele rustige en fijne gedachte. Immers, het leek er even op dat dit wel eens niet het geval zou kunnen zijn. Diepe zucht!

Er is nog veel te doen, first things first. Op nummer één staan de aanpassingen voor de poezekinderen. Tegelijkertijd wordt er op het terrein een konijnorama gerealiseerd. Deze noodzakelijke en fantastische aanpassingen kunnen we doen met behulp van fondsen en donateurs.

Zoals reeds vermeld gaan alle dieren mee. De poezenclans, de konijnen, groot en klein, de pony’s, de schaapjes en onze magnifieke Vic. Voor wat de laatste vijf bewoners van De Achtste Hemel betreft, die komen ietsje later na. Door de tijdsdruk lukt het niet om een omheining voor hen te maken. Dat zal gaan gebeuren wanneer Hanna met de diertjes veilig en wel een beetje geacclimatiseerd zijn. Stel het je voor, over de dertig poezenkinderen laten wennen. Poef. Dat vergt tijd, aandacht, know how en natuurlijk een ellenlang schema! Kenners weten er alles van! Overigens heeft Hanna top logeer plekjes gevonden voor Vic en de schaapjes. Hoera! Dat komt dus helemaal goed!

Wat zal het wennen zijn. Voor allen. Maar wat heerlijk dat het nu toch echt zo is! De Achtste Hemel gaat haar doorstart maken en dat in de wijde, grazige en groene omgeving van Bourtange.

Wat zijn we van ver gekomen, en wat hebben we regelmatig in de rats gezeten. In de beginfase zochten we naar huurlocaties, immers er was nog niet voldoende geld om een woonboerderij te kunnen kopen. Dat liep helemaal niet. De verhuurders wilden geen ‘katteninvasie’ in huis. Begrijpelijk, maar daarom voor ons niet minder sneu. Naar aanleiding van Hart van Nederland kregen we een huurlocatie aangeboden, maar tijdens bezoek en inspectie bleek dat er teveel moest gebeuren om het zoveel mogelijk Achtste Hemelwaardig te maken. Het zou een hele grote investering worden. En dat voor een huurlocatie. Jammer! Het was een mooie plek. Dus deze optie viel ook weer af.

En de trein denderde maar voort.

In de update van vier september hadden we een bedrag van €65.397,50 in kas. De week erop werd dit bedrag met een donatie tot ruim €90.000 verhoogd. Oh, zo dankbaar. Maar nog altijd niet genoeg om aan een kooplocatie te denken. Hoe nu verder? De tijd begon ons toch echt wel in te halen. Niet lang daarna kregen we het verlossende woord van een dierenfonds dat ons €60.000 toezegde voor de aankoop van een nieuwe locatie. Meer hoop. De donaties van onze trouwe volgers bleven voortgaan, er werden bovendien leuke creatieve acties bedacht en uitgevoerd, met hele mooie resultaten en toen kwam er weer een klapper.
€ 100.000 van een enorme dierenvriend die heel graag iets goeds wilde doen voor De Achtste Hemel. Droomden we? Zou het dan toch gaan lukken met een aankoop?

Gesterkt gingen we op zoek naar een mogelijke kooplocatie met een bedrag van €250.000. Echter de huizenmarkt dacht daar toch echt anders over. Er moest meer geld bij wilden we – in een korte tijd – over kunnen gaan naar een locatie die Achtste Hemel waardig was, of met redelijke aanpassingen gemaakt kon worden. Vaak zakte de moed ons in de schoenen.

Wat te doen? Dag en nacht maakten we plannen, wisselden we ideeën uit, gingen we op zoek naar dé oplossing, sliepen we nauwelijks. En telkens wanneer we er bijna niet meer in konden geloven, dan stond er ergens een mens op en bood hulp. Dè uiteindelijke verlossing kwam naar aanleiding van het televisie programma ‘Makelaars met een missie’, waarin Hanna op zoek ging naar een locatie voor de doorstart van De Achtste Hemel. De dag erna kregen we een genereus aanbod om een hypotheek af te sluiten waarmee de stichting het pand, waar Hanna was geweest in Bourtange, kon kopen.

Hoe is dit allemaal mogelijk? Door keihard te werken, nooit de droom van een nieuwe Achtste Hemel te laten varen, door na elke teleurstelling diep adem te halen en weer verder te gaan en natuurlijk … door alle, alle steun van iedereen die De Achtste Hemel een warm hart toedragen.

We zijn er nog niet helemaal. De verhuizing zal nog heel wat voeten in de aarde hebben. Ook moeten er ter plaatse aanpassingen gemaakt worden, maar het eind van deze rollercoaster is toch echt in zicht. Dat is maar goed ook. Want hoeveel kan een mens verdragen en hoeveel kan een mens aan kracht inboeten om voort te gaan, wanneer er heel veel tekens zijn dat het net niet gaat lukken?

De afgelopen jaren heeft de stichting nooit zorg hoeven dragen voor de maandelijkse aflossing van een hypotheek. Dit zal vanaf nu wel het geval zijn. We zitten niet stil en buigen nu ons hoofd over hoe we de Achtste Hemel financieel gezond kunnen houden. Het liefst Topfit! Daar gaan we vanaf heden ook aanvullende professionele (op vrijwillige basis) ondersteuning bij krijgen.

Uiteraard blijft alle hulp van jullie, lieve, lieve en fijne mensen op Facebook meer dan welkom. Ook in de toekomst. Zonder jullie hadden we nooit zover kunnen komen. Jullie stonden aan de wieg van De Achtste Hemel. En zie, hoe prachtig zij is geworden. Een mooie locatie. Een Achtste Hemelwaardige locatie als de aanpassingen voltooid zijn! Jullie gaven ons – naast de diertjes – de kracht om door te gaan.

Bedankt!

Maar nu eerst focussen op de komende verhuizing.

Samen sterk met z’n allen voor de diertjes

Team Hanna

29-10-2018 De verhuiswagen staat al klaar

De verhuiswagen staat al klaar. 🙂

De verhuiswagen staat al klaar. :)Tussen de xxl-schoonmaak door is Han met haar kleine clubje vrijwilligers de vrachtwagen aan het laden.Het plan is meerdere keren op en neer te rijden, gezien er zoveel spullen mee moeten.De dieren gaan als laatste weg, samen met Han.De living in de vrachtwagen laat Han expres iedere dag open staan, zodat deze omgeving vertrouwd wordt voor de poezen, wat het een beetje minder stressvol zal maken tijdens de verhuis. Senior Stimpie en Robijntje (jaaa, ze houdt nog steeds vol!) zijn al op onderzoek uit. :D(Marieke)P.s. Dank je wel Eugene Mulling, voor het onbeperkte lenen van de vrachtwagen, echt top!www.stichtinghanna.nl

Geplaatst door Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel op Maandag 29 oktober 2018

De verhuiswagen staat al klaar.
Tussen de xxl-schoonmaak door is Han met haar kleine clubje vrijwilligers de vrachtwagen aan het laden.
Het plan is meerdere keren op en neer te rijden, gezien er zoveel spullen mee moeten.
De dieren gaan als laatste weg, samen met Han.

De living in de vrachtwagen laat Han expres iedere dag open staan, zodat deze omgeving vertrouwd wordt voor de poezen, wat het een beetje minder stressvol zal maken tijdens de verhuis.
Senior Stimpie en Robijntje (jaaa, ze houdt nog steeds vol!) zijn al op onderzoek uit.
(Marieke)

P.s. Dank je wel Eugene Mulling, voor het onbeperkte lenen van de vrachtwagen, echt top!

27-10-2018 Binnenkort een nieuw thuis

We hebben binnenkort een nieuw thuis!
Eindelijk het grote, verlossende nieuws. Ik kan het zelf nog niet echt geloven, na deze twee lange jaren vol stress en onzekerheid, met de laatste twee maanden als de zwaarste van alle.
Ik durf te zeggen dat dit de meest beproevende maanden van mijn leven waren, met een last op mijn schouders die nauwelijks te dragen leek. De taak om een goed onderdak te vinden voor de diertjes èn om te blijven geloven in een toekomst voor hen en de stichting is bijna volbracht.

Zonder mijn geweldige, gedreven crisisteam had ik het niet gered, maar ook jullie steun lieve mensen, gaf me zoveel kracht.
Ons pad ging niet over rozen, vele tegenslagen moesten we verwerken en iedere keer onszelf weer oprapen en vasthouden aan positieve gedachten.
We hielden vast aan onze droom voor de dieren en voor de stichting, om een doorstart te maken, op een nieuwe locatie.
Soms voelde het dal zó diep, dat ik bijna begon te twijfelen aan mezelf en mijn ideaal.
Was het dan tòch onmogelijk dit ideaal te verwezenlijken? Waren we met elkaar tòch niet sterk genoeg om dit tot een goed einde te brengen?
Néé, in tegendeel!

We zijn dankbaar, om op de meest cruciale momenten, de juiste personen tegen te mogen komen. Als in een sprookje.
Onze stoutste droom wordt werkelijkheid, want we krijgen onze eigen locatie!
De verhuis-eindstreep is in zicht, nu vol gas naar de finish.

Zodra de handtekeningen zijn gezet, komt mijn crisisteam met alle details, lieve mensen, maar we verhuizen in ieder geval naar dit Achtste-Hemel-waardige plekje in Groningen, waar alle dieren straks mee naartoe kunnen.
Een prachtige, veilige plek voor hen, één waar hun genot weer op de eerste plaats komt.

Zullen we vanavond allemaal een proost uitbrengen?
Met de woorden ‘samen sterk en alles voor de diertjes’?

27-10-2018 R.I.P. Moessie

En altijd weer die lach en die traan hand in hand in de Achtste Hemel…
Onoverkomelijk in een tehuis waar we gespecialiseerd zijn in het begeleiden van zieke en terminale katten, maar afscheid nemen blijft pijn doen.
Lieve senior en terminale patiëntje Moessie is niet meer.

Lief ventje,

Wat heb je genoten die korte tijd dat je hier mocht zijn.
Even leek het erop dat je nog lange tijd mee zou kunnen, zó goed ging het met je.
Achteraf gezien was het de adrenaline in je lijfje van geluk hè Moessie?
Je liep zelfs als een jonge god door het huis, triomfantelijk liet je merken dat je blij was.
Ik mocht je knuffelen, terwijl je niet eens een knuffelkat was.
Elke nacht sliep je op het kleedje wat de lieve beheerster en haar collega voor je achterlieten na de lange reis vanuit Limburg.
Je genoot enorm, ondanks je zieke lijfje.

Wat vocht je de laatste dagen voor je leven, maar je kon deze strijd niet aan.
Ik had zo graag gewild dat je mee had kunnen verhuizen Moessie, maar het mocht niet zo zijn.
Ik mis je lieve kerel, het is stil zonder jouw geklets, maar je geeft me de drive er altijd voor lieverds zoals jij te blijven zijn.
Je genot was goud waard.
Geen dood op een koude vloer in een asiel, maar in je lievelingsmandje, omringd met liefde.

Rust zacht Moessie, ik zal je nooit vergeten.