Nieuws & updates

05-05-2021 Welkom Levi

Mag ik aan jullie voorstellen, Levi.
Gisteren met spoed binnengebracht.
Wat heeft deze mooie kerel veel meegemaakt afgelopen weken…

Hij is als zwerver gevonden, zwaargewond na een aanrijding.
Het vermoeden is, dat hij een thuis had, maar niemand miste hem…
Levi, bang en in pijn, bracht de eerste dagen bij de dierenarts door.
De hoop was dat zijn gebroken poot zou helen, maar dat deed het niet.Zijn pootje werd geamputeerd, zijn lijf herstelde wonderbaarlijk.

Na zijn operatie werd hij opgevangen bij asiel de Swinge, waar hij de beste zorg kreeg, maar Levi was in de war van alle ervaringen.

Uiteindelijk ging hij de lieve verzorgers vertrouwen, maar weer zat het niet mee. Hij ging opeens veel drinken en weer moest hij onderzocht worden.
Hij was helaas suikerpatient geworden.
Hoe goed ze ook hun best doen in asiels, suikerpatienten regulieren is daar een onmogelijke opgave.
Met de handen in het haar benaderde ze ons.
En daar is hij dan.
Je bent meer dan welkom lieve Levi.
Ik ga alles op alles zetten dat je snel opknapt en je eindelijk het geluk gaat vinden wat je verdient.
Want dat verdien je.

Levi is in de Achtste hemel als herplaatser, maar eerst mag hij de rust gaan vinden en herstellen.
Ik hou jullie op de hoogte lieve mensen.

Voor nu duimen dat hij snel herstelt.

Dank voor het vertrouwen Dierenasiel de Swinge

07-04-2021 Steun ons

Wil je ons helpen? Steun ons dan door middel van donaties, virtueel adopteren of online winkelen.

Eenmalige donatie: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren/

Virtuele adoptie: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/virtuele-adoptie/

Online winkelen: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/partnerprogramma/

Producten voor ons: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/winkel/

Ook zoeken we nog vrijwilligers: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/vrijwilligers-gezocht/

Onze dank en die van de dieren is zeer groot. Samen sterk!

20-03-2021 Robje zoekt virtuele ouders

May be an image of animal

Mag ik aan jullie voorstellen, Robje…

Dit kleine ventje moet met de fles worden grootgebracht en zoekt voor een toekomst een thuis. Als hij deze niet vindt eindigt zijn leven in het slachthuis zoals de meeste rammen.

Vinden jullie ook dat hij in de Achtste Hemel een kans verdient en oud mag worden bij ons? Om zijn toekomst veilig te stellen zoeken we virtuele ouders. De kosten voor een schaap bij ons zijn gemiddeld 50 euro per maand, dus zoeken we 5 ouders. Een kleinere vaste bijdrage is natuurlijk ook erg welkom. Delen is ook een vorm van hulp.

Hoop dat we weer samen sterk genoeg zijn, voor Robje zijn geluk en toekomst.

Virtueel ouderschap: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/virtuele-adoptie/

Maandelijkse bijdrage van één euro: https://www.teaming.net/stichtinghanna…

Voor een kleine bijdrage: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren/

P.s. Robje wordt momenteel verzorgd door de lieve boerin, die hem het allerbeste gunt.

12-03-2021 Bonnie is niet meer…..

May be an image of animal and nature

En opeens is ze er niet meer. Bijzonder lieve Bonnie… Ik probeer me vast te houden aan het geluk wat ze vond bij ons, ondanks haar zware rugzak. Nooit zal ik vergeten, de dag dat ze aan kwam (filmpje van 2 jaar geleden). Gefocust op de ponies, de groep schapen waren eng. De volgende dag liep ze bij de ponies, haar keuze was gemaakt en het genot begon. Alleen tekort…

Liefste Bonnie,

Wat kwam jij binnen vanaf de eerste dag. Recht in mijn hart, je liet me smelten. Je angst, onzekerheid en ergens zichtbaar de drang naar liefde en geborgenheid.Je was zo bang, maar bij de ponies voelde je je veilig. Je zeldzaam zachte karakter en je intelligentie hielpen je enorm in je ontwikkeling. Later kwam Jessie erbij, en je merkte hoe gek zij met mij was, dat bracht je op een keerpunt. Je kreeg ook het volste vertrouwen in mij. Dat groeide en groeide, ook ik was bevoorrecht je liefde en geborgenheid te geven. Wat een geschenk Bonnie, elke dag, elke minuut. Afgelopen zomer ging je steeds vaker tobben. Regelmatig moest de dierenarts komen. Ook daarin vertrouwde je me. Als ik je als eerste benaderde en je ging aaien over je mooie hoofd was het goed. Je liet alles daarna toe, als ik maar doorging met aaien, ongelooflijk.

Afgelopen weken werd je steeds kreupeler, weer onderzoeken, maar moeilijk te beoordelen. Afgelopen maandag heb ik zelfs geregeld dat er een mobiele röntgen op het erf kwam, zodat we vanuit je stal, met je vrienden om je heen, röntgenfoto’s konden maken. En wéér was je zo dapper, wat was ik trots op je. We kregen alleen je knie er niet goed op. En dan die woensdag middag… Ik haalde jullie uit de wei om naar stal te gaan en jij bleef achter. Dat gebeurde nooit. Ik zag op een afstand je achterbeen bungelen onder je buik…. En ik ging stuk. Niet nu al, lieve lieve Bonnie, je moest nog genieten van je mooie leven. Maar ik wist dat dat niet eerlijk was. Ik moest je helpen. Je kniebanden waren stuk.

‘S avonds ben je ingeslapen, terwijl ik je mooie hoofd mocht aaien en jij nog één keer genoot van het nu. Je hoofd zakte langzaam in mijn handen. Je vriendin Jessie aan je zijde, die enorm boos op me werd toen je ging. Wat een leegte zonder jou Bonnie. Wat een gemis. Ik beloof je goed voor je vrienden te zorgen. Voor altijd in mijn hart.

Rust zacht lieve meis.

26-02-2021 Help, wasdroger stuk

No photo description available.

Hallo lieve mensen, herkennen jullie mij nog?Ik ben Moessie (links), onder mij ligt Willem op een schoon dekentje te genieten, maar ik moet even wat kwijt.Let vooral ook op mijn houding, ik probeer hiermee een statement te maken. Het zit zo, mama Hanna durft het jullie niet te vragen, daarom doe ik het, hoewel ik het ook een beetje lastig vindt.Zien jullie dat ik niet in het mandje lig, maar eigenlijk ook heel graag wil zonnebaden?Dat komt omdat de droger stuk is en mama de was niet snel genoeg kan drogen. Ik en mijn vrienden Dingetje en Mocca hebben door een ongeluk een zenuwaandoening hè, waardoor we de hele dag door plas en poep laten lopen.Er zijn ook veel incontinente vrienden hier én onzindelijke, dus je snapt, mama is vaak aan het wassen, zodat we schone bedjes hebben.Bovendien, ze doet er altijd zo’n doekje bij in de droger waardoor het weer zo lekker ruikt.

Het mandje naast mij ligt te drogen, ja, dat ligt niet lekker!Vandaar mijn statement.Mama heeft een meneer bij de droger gehad, die vertelde dat deze was overleden.Meneer Miele bood aan dat we een veel grotere konden krijgen, met extra korting.Ik vind dat dat ding moet komen, jullie ook?Ik ben het zat om iedere keer te wachten op mijn mandje!Helpen jullie ons mee?Mama roept dat delen ook helpt!Dat ding kost met korting 750 euro.Ze maken een extra tikkie aan, alle kleine beetjes helpen!Hoop dat ik snel weer lekker kan gaan rusten in mijn schone mandje.

Dank jullie wel alvast voor jullie hulp!

Tikkie: https://tikkie.me/pay/StHanna/2wtQbY78aMBLkCLFydJ5he

Doneren via de website: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren/

21-02-2021 Poei-Poei zoekt een thuis om oud te worden

Trieste omstandigheden voor Poei-Poei.
Jarenlang heeft hij genoten bij zijn zelf uitgekozen mensen, maar nu is dat vanwege omstandigheden niet meer mogelijk.
Helpen jullie mee?
Samen sterk voor Poei-poei.

Poei-Poei is een gecastreerde kater van ongeveer 10 jaar oud. Een echte levensgenieter en dol op het buitenleven. Maar hij is ook heel lief en aanhankelijk. Voor extra aandacht en knuffels levert hij zijn ‘wilde’ bestaan graag even in en komt hij even in huis, maar niet voor lang. Buiten is waar Poei-Poei wil zijn. Struinen, genieten van het zonnetje en een warm stekje waar hij zich terug kan trekken. Meer vraagt deze stoere vent niet.

De mensen van Poei-Poei zorgen al jarenlang voor hem met veel liefde en aandacht. Helaas kunnen zij door hun leeftijd en lichamelijke gebreken niet blijven wonen in hun huidige woning. Een verhuizing is noodzakelijk, maar Poei-Poei kan niet mee. Want er is geen buiten, en Poei-Poei is nou eenmaal een echte buiten kat. Om die reden zijn we op zoek naar nieuwe mensen voor Poei-Poei, met een groot erf en een schuur waar hij in kan verblijven.

Poei-Poei heeft een plekje op zijn neus. Dit blijkt na een bezoekje aan de dierenarts een soort gezwel te zijn. Het groeit gelukkig langzaam en Poei-Poei lijkt er geen last van te hebben. Mocht dit wel zo zijn, dan mag hij daarvoor pijnstillers hebben. Poei-Poei is verder helemaal gezond. Hij kan buiten goed met andere katten, maar binnen weten we het op de lange termijn niet zeker, omdat hij elders sliep.

Met heel ons hart hopen we dat er een plekje is waar Poei-Poei onbezorgd oud mag worden. Met zijn eigen tuin en zijn eigen verwarmde schuur of garage waar brokjes, vers water en een kattenbak aanwezig zijn. En niet te vergeten, een lekkere warme mand.

Poei-Poei verblijft op dit moment in Musselkanaal. Ben jij die persoon met alle liefde en aandacht voor Poei-Poei? Of wil je meer informatie? Dan mag je contact opnemen met familie Posthuma.
✉ mohawk@ziggo.nl 

14-02-2021 Fred en zijn Valentijn

May be an image of cat

Herkennen jullie mij nog? Ik ben Fred (links) en ik haatte andere katten! Jarenlang wilde ik niets van ze weten, was best verdrietig. Ik kon daardoor niet de hele dag buiten spelen en voelde me vaak eenzaam. Soms was ik zo verdrietig dat ik zelfs niet geaaid wilde worden en mama Hanna zelfs beet.

Ik had het niet makkelijk, maar mama ook niet met mij denk ik. Tot Boefje in mijn leven kwam. Eerst vond ik het geen top idee van mama, mij koppelen aan die slijmbal, maar ik heb me over laten halen en nu is hij mijn beste vriend. Hij pikt alles van me en blijft altijd lief tegen me. ‘s Avonds gaan we samen op stap, vind ik best spannend, maar met Boefje aan mijn zijde vind ik alles leuk nu, zelfs dat mam me aait. Wél wil ik gepaste afstand houden van Boefje, er zijn grenzen weet je…

Vanmorgen werd ik wakker en had gedroomd dat we samen in één mandje lagen en eigenlijk vond ik het heerlijk! Ik opende mijn ogen en het was geen droom! Van nu af aan is Boefje mijn Valentine, mijn allessie.

Wat ik alleen nog mis is virtuele ouders. Boefje heeft er zelfs meer en ik niemand! Helpen jullie mee om mijn Valentijnsdag compleet te maken? Voor één euro per maand kan je mijn ouder worden d.m.v. teaming, leuk hè? Mama plakt de link hieronder en ze zegt dat delen ook een vorm van hulp is. Dank jullie wel alvast lieve mensen, dat we de mooiste Valentijnsdag krijgen ooit!

Teaming: https://www.teaming.net/stichting-hannadierentehuis-de…

(Één euro per maand)Virtueel ouderschap: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/virtuele-adoptie/

11-02-2021 Afscheid van Jan

May be an image of animal and outdoors

En dan opeens is Jantje er niet meer. Zijn dood was zo onverteerbaar dat ik er niet eerder over kon schrijven, maar Jan verdient ook een eerbetoon.

Lieve Jantje, afgelopen dagen ging mijn gedachte iedere keer terug in de tijd. Vijf jaar geleden kwam je samen met je broertje Jip als kleine lammetjes bij mij. Nog geen week oud, jullie kwamen van een grote fokker, jullie mama was gestorven. Ik werd jullie mama. Wat was het een zeldzaam genot, jullie tere lijfjes te zien groeien. Jij had het zwaar, maar met behulp van Red werd ook jij een vrolijk blij ventje. Wat hadden we een lol met elkaar, het bospad op met de honden en katten, achter de scootmobiel aanrennen, het was een feestje met jullie. Jullie werden groter en moesten langzaam aan een weide-leven gaan oppakken.

Met pijn in mijn hart liet ik ons lijntje vieren en jullie gingen zelfstandig verder met elkaar. Het was goed zo. Jullie mochten samen oud worden, zonder zorgen. Op jullie eerste verjaardag hebben we het extra gevierd. In real life hadden jullie die nooit kunnen vieren…

Mijn strijd afgelopen dagen Jan, jouw zinloze dood een plekje geven. Ik trof je een paar dagen geleden in de vroege ochtend in de wei met een ernstige open breuk in je achterbeen. Ik wist het direct, je laatste uur was aangebroken. Zo onverwachts, zo oneerlijk, zo zinloos. Vlak voor de dierenarts kwam ben ik bij je gaan zitten, je at nog uit mijn hand en daarna legde je je hoofd in mijn handen. Weer krijg ik tranen in mijn ogen. We gingen terug in de tijd, opeens was je weer die kleine Jantje, die troost en liefde zocht bij zijn mama. En zo ging je heen, met je hoofd in mijn handen, mijn tranen op je wang. Ook Red ging terug in de tijd. Bizar genoeg nam Red dezelfde wang, die hij vijf jaar geleden zo vaak had gelikt. Een ontroerend afscheid volgde (foto).

Ik kon er niet van slapen Jan, je had hier oud moeten worden. Zoveel schapen krijgen deze kans niet. Na een ellendig kort leven verlaten zij het aardse leven in angst en pijn. Het frustreerde me zo. Maar Jan, misschien is dat wel een reden om jou dood minder zinloos te maken. Dat we met elkaar even extra stilstaan bij het échte zinloze geweld wat dieren wordt aangedaan in de vleesindustrie. Dieren met eenzelfde gevoel als wij, die maar één wens hebben in het leven. Genieten en zich geliefd voelen.

Dat is je gelukt Jantje. Je hebt genoten en we hielden van je.

Rust zacht lieve Jan. We missen je.

06-02-2021 Hanen naar Ganzenparadijs

May be an image of 3 people and game fowl

Weten jullie nog dat we een nieuwe haan kregen? Haan snapte niets van zijn roedel vrouwen. Door zijn slechte jeugd had hij niets mee gekregen over sociaal gedrag en pakte het ook niet op. Daarbij hadden we afgelopen jaar twee kuikens, bleken ook twee hanen te zijn.

Het was een zootje ongeregeld.

Gelukkig mocht Haan en één van zijn zonen naar Stichting Akka’s Ganzenparadijs , waar ze de rest van hun leven mogen genieten.

Dag mooie jongens, ik ga jullie missen, maar heb het goed.