Nieuws & updates

15-2-2019 Voorjaar!

Genot!

Een geniet-moment van gisteren. Het voorjaar zo voelbaar voor iedereen, rijkdom dit met elkaar te mogen delen. 🙏Kleine (zonne) koningin Robijntje in mijn armen, te zwak om zover te lopen, maar voor haar ( en stiekem voor mij) hét moment van de dag.Vandaag deze ronde twee keer gedaan. Een keer met de groep en een keer extra alleen met Robijntje.Ze genoot zo intens, even wij als hartsvriendinnen onder elkaar. Genieten van elke seconde dat we nog mogen hebben met elkaar. ❤Fijn weekend lieve mensen, geniet van het moois om ons heen.www.stichtinghanna.nl

Geplaatst door Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel op Vrijdag 15 februari 2019

Een geniet-moment van gisteren. Het voorjaar zo voelbaar voor iedereen, rijkdom dit met elkaar te mogen delen. 🙏
Kleine (zonne) koningin Robijntje in mijn armen, te zwak om zover te lopen, maar voor haar ( en stiekem voor mij) hét moment van de dag.

Vandaag deze ronde twee keer gedaan. Een keer met de groep en een keer extra alleen met Robijntje.
Ze genoot zo intens, even wij als hartsvriendinnen onder elkaar. 
Genieten van elke seconde dat we nog mogen hebben met elkaar. 

Fijn weekend lieve mensen, geniet van het moois om ons heen.

www.stichtinghanna.nl

14-2-2019 Geluk en dankbaarheid

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, glimlacht, gras, lucht, boom, paard, buiten en natuur

Wat een geluk en dankbaarheid voel ik.
Zo hebben jullie ons allemaal geholpen.
Deze heerlijk plek, wat een zegen.
Maar nu, we hebben zo hard de omheining nodig, zodat mijn laatste liefste dierenkinderen ook eindelijk thuis kunnen komen.

Hulp zou fantastisch zijn, want we hebben
simpelweg het geld niet.

Lieve mensen bedankt voor jullie steun. 

Deze post delen is erg welkom.

Donatie-links: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren/
of
http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren-via-ideal/

Valentijnsdag-actie voor de omheining:https://www.facebook.com/dierentehuisdeachtstehemel/photos/a.551566404997443/1245845858902824/?type=3&theater

www.stichtinghanna.nl

12-2-2019 Een nieuw zonnetje

Afbeelding kan het volgende bevatten: kat

Een 9 jarig zonnetje is met spoed op zoek naar een nieuw forever gouden mandje. Helpen jullie weer mee zoeken? Samen sterk en alles voor lieve Banjer.

Delen erg welkom. 

Banjer is een lieve poes die graag aangehaald wordt. Ze woont nu samen met nog een poes en een hondje maar helaas gaat dat niet samen en trekt Banjer zich regelmatig terug op zolder. Helaas moet het vrouwtje verhuizen naar een kleiner huis en dan kan Banjer zich niet langer op zolder terug trekken. In het belang van Banjer is daarom het vrouwtje met pijn in het hart op zoek gegaan naar een nieuwe plek voor haar lieveling.

Banjer is 9 jaar en als kitten bij haar vrouwtje terecht gekomen. Ze is klein van stuk, ontzettend lief en dol op aandacht. Ze kijkt graag naar buiten en vindt het heerlijk om ook soms buiten te kunnen zijn. Ze houdt niet van andere huisdieren en ook kinderen heeft ze liever niet om zich heen. Als ze naar buiten wil gaat ze bij de deur zitten en miauwt op een manier dat het op praten lijkt. Zoals elke kat heeft ook Banjer eigen maniertjes, mevrouw drinkt graag uit de kraan. 

Banjer is gezond, gesteriliseerd en ingeënt. Helaas zijn er geen papieren meer maar dat mag de pret niet drukken, tijd voor een nieuw begin dus ook een nieuw boekje.

Momenteel woont Banjer in Nieuw Vennep maar zal op 19 februari verhuizen naar Heerenveen. Wie heeft of weet een mooi paleisje voor deze lieverd waar ze enige poeskind mag zijn met lief personeel en een warm mandje?

Als je interesse hebt of meer informatie wilt dan kan je bellen naar 0622262771

Of mailen naar jolenta95@gmail.com

10-2-2019 Een emotioneel weerzien

Een emotioneel weerzien.

Een impressie van het wederzien van Han en de schapen vorige week.De schapen zijn nog op de oude locatie, waar alles er verlaten en kil bij ligt.Direct duidelijk werd dat het zichtbaar verwarrend is voor ze.Bange Jessie liet zich voorzichtig aanraken ( Han is de enige die dat mag van haar), en flessenkind Jip was blij verrast, maar blinde Bassie was erg onzeker en Jantje leek het niet te geloven dat ze er weer was.Voor Han emotioneel, het geeft haar het gevoel dat ze hen aan hun lot overlaat, ondanks de goede zorg die ze ook daar krijgen. Ze kan alleen maar hopen dat ze snel naar Bourtange mogen komen en hun band weer als vanouds mag worden en ze hun vertrouwen weer krijgt.Helpen jullie mee met onze Valentijns-actie?Wij willen de familie zo snel mogelijk weer compleet zien.🙏Alle vorm van hulp is welkom, ook delen. ❤Onze Valentijns-actie: https://www.facebook.com/dierentehuisdeachtstehemel/photos/a.551566404997443/1245845858902824/?type=3&theaterVoor wie direct wil doneren: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren/www.stichtinghanna.nl(Marieke)

Geplaatst door Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel op Zondag 10 februari 2019

Een impressie van het wederzien van Han en de schapen vorige week.
De schapen zijn nog op de oude locatie, waar alles er verlaten en kil bij ligt.

Direct duidelijk werd dat het zichtbaar verwarrend is voor ze.
Bange Jessie liet zich voorzichtig aanraken ( Han is de enige die dat mag van haar), en flessenkind Jip was blij verrast, maar blinde Bassie was erg onzeker en Jantje leek het niet te geloven dat ze er weer was.
Voor Han emotioneel, het geeft haar het gevoel dat ze hen aan hun lot overlaat, ondanks de goede zorg die ze ook daar krijgen. Ze kan alleen maar hopen dat ze snel naar Bourtange mogen komen en hun band weer als vanouds mag worden en ze hun vertrouwen weer krijgt.

Helpen jullie mee met onze Valentijns-actie?
Wij willen de familie zo snel mogelijk weer compleet zien.

Alle vorm van hulp is welkom, ook delen.

Onze Valentijns-actie: https://www.facebook.com/…/a.55156640499…/1245845858902824/…

Voor wie direct wil doneren: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren/

 

9-2-2019 Start Valentijnsactie 2019

Onze Valentijns-wens is…
De Achtste Hemel-familie weer compleet maken.
Vinden jullie ook dat de schaapjes en paard Vik zo snel mogelijk naar de nieuwe locatie moeten kunnen komen en de familie herenigd word?
Help dan mee met onze Valentijns-actie! Delen is ook een vorm van hulp.

Vanaf 10 euro kan je één meter hekwerk doneren (zie tekening).
We hebben nu 60 meter, maar hebben nog ruim 1300 meter te gaan, doen jullie mee?

Mocht je geen 10 euro kunnen uitgeven, een kleiner bedrag is uiteraard ook welkom.

Vanaf maandag is een donatie ook via Tikkie mogelijk! Wordt maandag vervolgd. Voor nu is elke gift welkom op: http://www.stichtinghanna.nl/index.php/doneren/

Samen sterk en alles voor de diertjes.

De emotionele post van Hanna van vorige week  :https://www.facebook.com/dierentehuisdeachtstehemel/photos/a.551566404997443/1241534772667266/?type=3&theater

‘Team Stichting Hanna’.

8-2-2019 Hongerige opa Tjibbe

Hongerige opa. 😀

Dit was eigenlijk een filmpje voor interne mensen van ons team, maar wil hem toch delen met jullie. 😄Ik zat gisteravond laat te werken op de laptop, maar moest dit even onderbreken voor de laatste voer en medicatie-ronde. Ondoordacht een blikje voer bij de laptop laten staan was geen strakke actie.😁Inmiddels ingeburgerde Opa Tjibbe zag het als een feestje. Heerlijk het voer uit het blikje krabben met zijn pootje en vervolgens op peuzelen op de computer. 😂 Eerlijk is eerlijk, uiteindelijk bleven alleen de kruimels liggen. Love him! 😄Helaas heb ik zijn pc-actie niet gefilmd, maar wél zijn gedrag daarna, hij had namelijk héél erge honger! 😀 Fijn weekend lieve allemaal, geniet van het moois wat er altijd weer is. Voor wie Opa niet kennen: https://www.facebook.com/dierentehuisdeachtstehemel/photos/a.551566404997443/1228831390604271/?type=3&theaterwww.stichtinghanna.nl

Geplaatst door Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel op Vrijdag 8 februari 2019

 

Dit was eigenlijk een filmpje voor interne mensen van ons team, maar wil hem toch delen met jullie.
Ik zat gisteravond laat te werken op de laptop, maar moest dit even onderbreken voor de laatste voer en medicatie-ronde. Ondoordacht een blikje voer bij de laptop laten staan was geen strakke actie.
Inmiddels ingeburgerde Opa Tjibbe zag het als een feestje. Heerlijk het voer uit het blikje krabben met zijn pootje en vervolgens op peuzelen op de computer.  Eerlijk is eerlijk, uiteindelijk bleven alleen de kruimels liggen. Love him!
Helaas heb ik zijn pc-actie niet gefilmd, maar wél zijn gedrag daarna, hij had namelijk héél erge honger!

Fijn weekend lieve allemaal, geniet van het moois wat er altijd weer is.

Voor wie Opa niet kennen: https://www.facebook.com/…/a.55156640499…/1228831390604271/…

6-2-2019 Opbrengst januari Villa Robbedoessie

Heel erg bedankt voor alles lieve Yvon Bosma. Zoekt u nog een leuk cadeautje, kijk dan vooral even op Villa Robbedoessie.

Tekst hieronder geschreven door lieve Yvon:

De maand opbrengst van januari is…
€79,50 helaas niet zoveel als ik had gehoopt, maar januari is een lastige maand dus we hopen elke maand een beetje hoger te klimmen. Als de Villa weer volop bezocht wordt gaan we weer elke maand een mooie verloting doen!
De virtuele adoptie van poes Pimmie gaat nog steeds goed en was deze maand €30,00 ook hiervoor geldt er kunnen nog altijd mensen meedoen. (Wat niet nodig is voor Pimmie wordt voor de andere diertjes gebruikt) Stichting Hanna heeft op deze nieuwe locatie veel meer onkosten en nu met alle zorgen rond de konijnen is geld domweg hard nodig. Help ons helpen… Bied mee zodat we in februari een mooie opbrengst kunnen afleveren. Uiteraard wil ik iedereen bedanken die heeft geholpen om dit maand bedrag mogelijk te maken. Laten we knallen met zijn allen! Samen sterk voor de diertjes

6-2-2019 Wonderkindje Robijntje

Wonderkindje Robijntje.😊

Mijn kleine, grote vriendin Robijntje (ex lab-poesje) wordt zichtbaar zwakker.Met haar gewicht wat rond de twee kilo blijft hangen is ze zó kwetsbaar.Steeds meer kwaaltjes komen omhoog en de kwaliteit van haar leventje staat uiteraard op nummer één.Afgelopen weekend was ik in overleg met mijn vaste dierenarts Jantien en nadat ik met haar een filmpje van de kleine koningin had gedeeld, waren we het samen eens. Als ze zo bleef, was het einde voor haar in zicht.De meesten van jullie weten dat ik zielsveel van mijn dieren hou en zij mijn levensdoel zijn.Robijntje overtreft zelfs die trap door de innige vriendschap die we hebben, ze is mijn allessie, mijn steun en toeverlaat en zij brengt me als geen ander een lach op mijn gezicht.En afgelopen dagen die traan, mijn hemel, wat zwaar, de wetenschap dat het eindeecht nadert.Vaak moest ik aan Tim denken, Robijn en hij hebben zoveel gemeenschappelijk.Hoe dan ook, vanmorgen maakte ze me wakker, zoals alle ochtenden.Ze kwam met haar tengere lijfje bovenop me zitten.Met haar grote, bijzondere oogjes keek ze me aan en deed iets wat me op de vroege ochtend alweer de eerste tranen bezorgde.Ze kwam in mijn nek liggen, languit en spinde zachtjes.Het voelde als een afscheid, alsof ze voelde wat er komen ging, maar het tegendeel was waar!Vlot daarna kreeg ze haar eerste voertje, wat ik klaar heb staan in mijn nachtkastje.Ze eet immers iedere keer maar kleine beetjes, dus zo vaak als ze wilt, bied ik haar eten aan, ook s'nachts. Hongerig begon ze te eten! 😀 Zou het wéér zo zijn, dat het haar dag niet was vandaag?Ja dus!Mijn kleine grote vriendin maakte het ene statement na de andere, maar liet me toch in spanning.Ik twijfelde aan mezelf. Eigenlijk voel ik altijd het juiste moment aan voor het tijd van afscheid, maar zou ik niet stiekem een klein beetje verborgen egoïsme hebben en Robijntje tegen beter weten in langer om mee heen willen houden? Het gaf me de hele dag een onderbuikgevoel en was benieuwd naar Jantien haar mening.Vlak voor Jantien's aankomst het laatste statement. Ze stond fanatiek te krabben aan de deur (en dat terwijl haar achterpootjes slechter worden door vochtophoping en zij afgelopen dagen steeds slechter ging lopen ) en wilde iets lekkers.Vervolgens ging madammetje mee naar buiten,in een drafje, waar de grote groep hun 'junkfood-snoepjes' krijgen. Met behulp van mij kwam ze op het het krukje, maar sprong zelf op het aanrecht van de buiten-keuken en keek me vrolijk, blij en vooral dwingend aan ( 😁 , zie filmpje). Give me some food!! Mijn hemel, mijn twijfels waren weg, vlak voordat Jantien arriveerde en vlak daarna gaf ze dezelfde bevestiging.Vandaag nog niet. Jantien kon de andere patiëntjes gaan onderzoeken, maar nog geen polonaise aan Robijntje haar lijfje!En terwijl ik dit schrijf zit ze naast me, weer met pretoogjes.Nu geen junkfood, maar Tzatziki, speciaal voor haar gekocht onlangs, vindt ze zó lekker. 😊Genieten van het nu,van elke seconde die we samen mogen beleven. <3www.stichtinghanna.nl

Geplaatst door Stichting Hanna, Dierentehuis de Achtste Hemel op Woensdag 6 februari 2019

Mijn kleine, grote vriendin Robijntje (ex lab-poesje) wordt zichtbaar zwakker. Met haar gewicht wat rond de twee kilo blijft hangen is ze zó kwetsbaar. Steeds meer kwaaltjes komen omhoog en de kwaliteit van haar leventje staat uiteraard op nummer één.

Afgelopen weekend was ik in overleg met mijn vaste dierenarts Jantien en nadat ik met haar een filmpje van de kleine koningin had gedeeld, waren we het samen eens.  Als ze zo bleef, was het einde voor haar in zicht.

De meesten van jullie weten dat ik zielsveel van mijn dieren hou en zij mijn levensdoel zijn. Robijntje overtreft zelfs die trap door de innige vriendschap die we hebben, ze is mijn allessie, mijn steun en toeverlaat en zij brengt me als geen ander een lach op mijn gezicht. En afgelopen dagen die traan, mijn hemel, wat zwaar, de wetenschap dat het einde echt nadert.
Vaak moest ik aan Tim denken, Robijn en hij hebben zoveel gemeenschappelijk.

Hoe dan ook, vanmorgen maakte ze me wakker, zoals alle ochtenden.
Ze kwam met haar tengere lijfje bovenop me zitten.
Met haar grote, bijzondere oogjes keek ze me aan en deed iets wat me op de vroege ochtend alweer de eerste tranen bezorgde.
Ze kwam in mijn nek liggen, languit en spinde zachtjes.
Het voelde als een afscheid, alsof ze voelde wat er komen ging, maar het tegendeel was waar!

Vlot daarna kreeg ze haar eerste voertje, wat ik klaar heb staan in mijn nachtkastje.
Ze eet immers iedere keer maar kleine beetjes, dus zo vaak als ze wilt, bied ik haar eten aan, ook s’nachts.
Hongerig begon ze te eten! 😀 Zou het wéér zo zijn, dat het haar dag niet was vandaag?
Ja dus!
Mijn kleine grote vriendin maakte het ene statement na de andere, maar liet me toch in spanning.
Ik twijfelde aan mezelf. Eigenlijk voel ik altijd het juiste moment aan voor het tijd van afscheid, maar zou ik niet stiekem een klein beetje verborgen egoïsme hebben en Robijntje tegen beter weten in langer om mee heen willen houden?
Het gaf me de hele dag een onderbuikgevoel en was benieuwd naar Jantien haar mening.
Vlak voor Jantien’s aankomst het laatste statement.
Ze stond fanatiek te krabben aan de deur (en dat terwijl haar achterpootjes slechter worden door vochtophoping en zij afgelopen dagen steeds slechter ging lopen ) en wilde iets lekkers.
Vervolgens ging madammetje mee naar buiten,in een drafje, waar de grote groep hun ‘junkfood-snoepjes’ krijgen. Met behulp van mij kwam ze op het het krukje, maar sprong zelf op het aanrecht van de buiten-keuken en keek me vrolijk, blij en vooral dwingend aan (zie filmpje). Give me some food!!

Mijn hemel, mijn twijfels waren weg, vlak voordat Jantien arriveerde en vlak daarna gaf ze dezelfde bevestiging.
Vandaag nog niet.

Jantien kon de andere patiëntjes gaan onderzoeken, maar nog geen polonaise aan Robijntje haar lijfje!
En terwijl ik dit schrijf zit ze naast me, weer met pretoogjes.Nu geen junkfood, maar Tzatziki, speciaal voor haar gekocht onlangs, vindt ze zó lekker.
Genieten van het nu, van elke seconde die we samen mogen beleven.