Nevenactiviteiten

  • zen3

Dierentehuis de 8e Hemel geeft onderdak aan kansloze dieren die onze hulp nodig hebben. We zijn gespecialiseerd in het opvangen van oude, zieke of gedumpte dieren. We bieden deze hulp aan in de breedste zin van het woord, en de grootste groep dieren blijft hier wonen.
In Dierentehuis De Achtste Hemel worden dieren opgevangen die hun plekje in de maatschappij zijn kwijtgeraakt.

Gemiddeld wonen er 60 dieren bij me die tot aan hun laatste snik een zorgeloos, dierwaardig en vooral een gelukkig leven mogen leiden. Ze worden met liefde en alle nodige (medische) zorg omringd.
Op deze pagina kun je een foto zien van alle dieren en hun verhaal lezen.

Hiernaast hebben we als stichting allerlei activiteiten, met “alles voor de diertjes” als uitgangspunt:

  • We herplaatsen moeilijke gevalletjes vanuit de 8e Hemel. Diertjes die door hun gezondheid of rugzakje extra zorg nodig hebben.
  • We helpen particulieren, om moeilijk herplaatsbare diertjes een laatste top-plekje te geven.
  • We gaan sommige diertjes adopteren en plaatsen deze eventueel in 8e-hemel-waardig gastgezin. Deze gastgezinnen hebben wij met zorg uitgezocht. Wij dragen dan bij aan de kosten omtrent het desbetreffende dier, zodat deze niets te kort komt.

In de 8e Hemel zal altijd een limiet blijven op t dieren-aantal, zodat ze daar heerlijk van de rust blijven genieten. Op deze manier kunnen we tóch meer diertjes helpen én mensen gelukkig maken.

  • Ook zijn we ons aan ‘t specialiseren om mensen hulp aan te bieden, door middel van in notariële actes vast te laten leggen dat wij in nood de desbetreffende dieren op zullen vangen en een forever home geven. We merken dat deze behoefte er is, en mensen niet weten waar ze terecht kunnen. Het geliefde dier zal in de 8e Hemel zijn/haar tijd door kunnen gaan brengen, in één van onze gastgezinnen óf herplaatst worden. Afhankelijk van de wensen van de mensen én ‘t desbetreffende dier zelf.

15870760_10210018841120558_1986312610_n-1

Soms komen er dieren op ons pad die we gewoon móeten helpen en ons activisten-hart teveel raakt. Lees hier de redding van 100.000-liter koe Tolbert,die anders in het slachthuis was beland.
Koe Tolbert gered van de slacht, 19-8-2015

  • We zijn met elkaar actieve dieren-activisten, in de goede zin van t woord.

In mijn beperkte ‘vrije’ tijd besteed ik graag aandacht aan dierenleed in de breedste zin van het woord.
De dieren die ik met mijn tehuis kan helpen zijn wereldwijd gezien natuurlijk maar een heel klein clubje.
Het voelt goed om daarnaast ook iets voor al die andere dieren in nood te doen.
Het liefst zou ik al deze behoeftige dieren op de hele wereld willen helpen en redden, maar dit kan natuurlijk niet. Daarom steun ik actief en financieel een aantal organisaties die zich op een breder terrein met dierenleed bezig houden. De organisaties welke ik een speciaal warm hart toedraag zijn:

logo-ADC

1383284_391272337667808_1718159731_n

Anti Dierproeven Coalitie

logo Brooke-copyright Brooke Hospital for Animals                                                       

Brooke1a

Brooke Hospital for Animals, afdeling Nederland

logo_doel(8)

1476411_421758734619168_1210409056_n

Bont voor dieren

Mijn keuze is op hen gevallen omdat zij voor hetzelfde staan, waar ik vol overgave voor sta. Daarnaast proef ik bij deze organisaties een zelfde passie voor dieren. Iets wat voor mij een absolute must is.

Ik doe regelmatig mee aan hun activiteiten, welke te volgen zijn op mijn facebookpagina. Neem gerust een kijkje op hun websites of kom eens langs op mijn pagina. Het is geweldig om te zien waar ze voor staan en waar ze zich zo hard voor inzetten, want tenslotte is elk gered dier er één!