21-12-2019 Co-ouders gezocht voor Rosie en Olly

Update 08-03-2020: Rosie is geplaatst, Olly nog niet. Zie ook http://www.stichtinghanna.nl/index.php/07-03-2020-nog-altijd-geen-thuis-voor-olly/

Als je door een onvoorziene situatie je honden niet de tijd en aandacht kan geven die ze verdienen, terwijl je ze dat met heel je hart gunt. Wat doe je dan?

De ouder van Rosie en Olly nam het dappere besluit om co-ouders te zoeken voor zijn geliefde honden. Meneer staat eventueel ook open voor adoptie, maar zou de hondjes dan nog wel zo nu en dan een paar keer per jaar willen zien.

Hieronder de tekst geschreven door hun huidige ouder:

Co-ouderschap voor prachtige honden gezocht.

Wilt u wel een hond, maar niet altijd en zonder op te draaien voor de kosten? Dan is dit uw
kans!

De honden waar ik co-ouders voor zoek:

Olly: Zwart, met ‘wavy’ (langer/golvend haar) vacht. Hij is een echte ‘mensen hond’ met een vriendelijk en vrolijk karakter. Hij is in veel geïnteresseerd en vindt dieren ook leuk. Olly heeft veel beweging nodig en is behoorlijk sterk en explosief. Daarom is het nodig dat er met hem minimaal 1 keer per dag een flink stuk wordt gefietst, hard gelopen of een lange wandeling wordt gemaakt.

Rosie: Blond, met ‘wavy’ (langer/golvend haar) vacht. Rosie is een erg gevoelige, hele lieve hond met een zacht karakter. Omdat zij mensen, dingen en geluiden indrukwekkend vindt gaat ze maar 1 maal per dag uit. Flinke wandeling, naast de fiets of hardlopen, de overige keren gaat Rosie graag in de tuin uit. In huis en in de tuin of rustig op het platteland of in een bos is ze helemaal op haar gemak.
Opmerking: er zit veel jacht in de honden ze kunnen daarom alleen aangelijnd worden uitgelaten.

Waarom ik op zoek ben naar ‘co-ouderschap’

Ik heb 3 honden: moeder hond 4 jaar oud met 2 pups, nu beide 2 jaar oud. Ik heb veel plezier van de honden maar ze kosten me wel veel tijd. Ik voorzie dat ik de komende jaren meer tijd nodig zal hebben voor andere dingen. De honden wil ik graag houden maar ik kan dit niet alleen organiseren. Daarom ben ik op zoek naar ‘co-ouders voor mijn 2 honden van 2 jaar oud.
‘Co-ouderschap’ betekent voor mij dat ik eind-verantwoordelijke van de honden blijf, dat ik de kosten op mij neem en dat de honden grotendeels bij de co-ouders zijn, maar zo nu en dan in overleg ook bij mij.

Co-ouders

U bent iemand met ruime ervaring met honden, die voldoende tijd en aandacht aan Olly of Rosie kan besteden. Zelf woon ik in Sauwerd. Het zou daarom heel mooi zijn als u ook in Sauwerd of daar in de buurt woont. Olly en Rosie zijn schematisch ontwormd, gechipt, voorzien van paspoort, nu 2x geënt.
Beide honden zijn met veel zorg en aandacht groot gebracht en daardoor goed gesocialiseerd.

Bij belangstelling bel: 050 – 2307523
of: 06 – 12786217