27-3-2017 Beike zoekt gouden mand

Update: Beike blijft voorlopig baar haar baasje.

Vandaag is langzitter Beike nog een keer ons “zonnetje”!! We hopen dat er dit keer haar gouden mand gevonden wordt. Delen jullie weer mee? Samen sterk en alles voor de diertjes!
Hieronder haar verhaal.

Voor onze 11 jarige, lieve karaktervolle Beike zoeken we nog steeds haar gouden mandje.
Ze verdient het zó !! Mooie Beike is een kruising tussen een Friese Stabij en een Drentsche Patrijs. Een prachtige hond. DELEN jullie mee ?

Beike is bij het huidige vrouwtje gekomen, omdat ze de hond was van haar vriend die 1 1/2 jaar geleden overleden is. Zijn familie wilde Beike niet in huis nemen en zijn vrouwtje kon ’t niet over haar hart verkrijgen om haar naar een asiel te brengen. Ze is gesteriliseerd en een beetje waaks. Ze verdedigt huis en haard.

De lieverd heeft een rugzakje.
Ze heeft staar aan één oog en gebruikt medicatie voor een ooit gescheurde kruisband in haar poot. Hiervoor krijgt ze pijnmedicatie en glucosamine voor het kraakbeen.
Beike is erg lief, maar niet saai, ze heeft een sterk karaktertje.
Ze kan soms eigenwijs zijn en heeft iemand nodig die haar kort kan houden.
Ze kan dominant zijn en gefixeerd zijn op haar eten.
Haar huidige vrouwtje heeft zelf al twee honden en het is helaas constant ruzie.
De honden mogen elkaar niet en voor alle betrokken dieren is het belangrijk dat de rust terugkeert. Dit is ook de reden dat ze Beike elders wil onderbrengen.
Je kunt haar rustig loslaten in het bos, dan loopt ze niet weg en ze kan goed overweg met andere honden die ze tegenkomt. In een woonwijk kan je haar beter aan de lijn houden, anders gaat ze zelf op stap.
Beike zoekt een fijn plekje bij iemand zonder andere honden.
Of een hele makkelijke hond ernaast is misschien nog een optie………

Ze vindt het heerlijk om buiten te zijn, dus een lekkere tuin waar ze rustig kan liggen en genieten van het zonnetje heeft de voorkeur.
Met poezen zal het zeker wel gaan.. Ze doet ze niks, maar wil wel naar ze toe. Niet elke kat is daarvan gediend. Ze is wel gek op kattenvoer dus katten moeten hoog gevoerd worden anders eet zij alles op.
Ze kan een beetje lomp zijn en daarom niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen, ook door haar fixatie op eten. Wie biedt deze bijzondere schat een gouden mandje ?
Delen jullie mee ? Samen sterk…alles voor de diertjes !

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het huidige baasje:
Hanneke Kat: h.kat1957@gmail.com. tel.0561475201 of 0648806375